Autism

 

 Ce implică Terapia?

Eficacitatea terapiei pentru autism nu este o abordare „unică pentru toți” și nu trebuie privită niciodată ca un set de programe sau exerciții „conservatoare”. Dimpotrivă, un terapeut calificat personalizează intervenția pentru abilitățile, nevoile, interesele, preferințele și situația familială a fiecărui cursant. Din aceste motive, un program pentru un copil va arăta diferit față de cel al altui copil. Totuși, programele de terapie pentru copiii cu tulburări din spectrul autist au următoarele în comun:

Planificarea și evaluarea continuă

 Un terapeut calificat și instruit proiectează și supraveghează direct intervenția.

  •  Dezvoltarea obiectivelor de tratament ale terapeutului provine dintr-o evaluare detaliată a abilităților și preferințelor fiecărui copil și poate include, de asemenea, obiectivele familiei.
  •  Scopul terapiei și al tratamentului favorizează dezvoltarea și vizează o gamă largă de domenii, cum ar fi comunicarea, sociabilitatea, auto-îngrijirea, jocul și timpul liber, dezvoltarea motrică și dezvoltarea emoțională;
  •  Terapia implică măsurarea continuă și obiectivă  a progresului copilului;
  •  Coordonatorul/Terapeutul analizează frecvent informații despre progresul elevului și utilizează acest lucru pentru a ajusta procedurile și obiectivele după cum este necesar;
  •  Coordonatorul/Terapeutul se întâlnește în mod regulat cu membrii familiei pentru a planifica, revizui și pentru a face ajustări după cum este necesar asupra progresului copilului.

Tehnici și filozofie

  • Instructorul folosește o varietate de proceduri analitice de comportament, dintre care unele sunt dirijate de către instructor și alții inițiate de către cursant.
  • Părinții și / sau alți membri ai familiei și îngrijitori primesc formare, astfel încât aceștia să poată susține practica de învățare și abilitate pe tot parcursul zilei.
  • Ziua cursantului este structurată pentru a oferi numeroase oportunități – atât planificate, cât și naturale – pentru a dobândi și a exersa abilitățile atât în ​​situații structurate, cât și nestructurate.